26 Şubat 2014 Çarşamba


Facebook WhatsApp'ı Satın Aldı!Aylardır sosyal medya üzerinde dolanan söylentilerin ardından büyük bir dedikodu gerçek oldu ve Facebook anlık mesajlaşma konusunda rakipsiz bir dev olan WhatsApp'ı satın aldı. Facebook her ne kadar sosyal medya anlamında sunduğu hizmet ile eşsiz olsa da anlık mesajlaşma anlamında WhatsApp'ın bileğini bükememişti. Hemen hemen her akıllı telefon kullanıcısının telefonunda yüklü olan WhatsApp insanlar arasında iletişim kurmayı oldukça kolay bir hale getirmekteydi. Dünya çapında rekor bir kullanıcı sayısına sahip olan WhatsApp'ın bu anlamda Facebook'un dikkatini çekmesi kaçınılmazdı.


Nihayet Facebook resmi olarak WhatsApp'ı satın aldığını duyurdu. Facebook bu satın alma işlemi için tam olarak 16 milyar dolar ödeyecek. Ödemenin 4 milyar doları nakit, geri kalan 12 milyar doları ise  Facebook hisseleri şeklinde olacak.

WhatsApp'ın Facebook tarafından satın alınması ise kafalarda soru işaretleri doğurmaya başladı. Özellikle yakın zamandaki Windows Live Messenger ve Skype arasındaki geçiş süreci göz önüne alındığında bazı WhatsApp kullanıcıları tedirgin olabilir. WhatsApp ile Facebook üzerindeki kişi listelerinin birleşmesi, WhatsApp kullanımı için bir Facebook hesabının gerekli kılınması veya WhatsApp bağlantılarında kullanılan telefon numaralarının Facebook tarafından saklanarak baskıcı hükümetlere servis edilmesi gibi durumlar kaygı yaratan farklı durumlar olarak öne çıkabilir.

Facebook devir sürecinin nasıl işleyeceği ile ilgili bir açıklama yapmış değil. Gelişmeleri yakın zaman içerisinde takip edeceğiz.

2 yorum:

  1. görüntülü arama gelcek diyorlardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Yerlikaya3 Mart 2014 09:24

      aynen sesli aramada gelicekmiş karşılıklı

      Sil